~ Information om skræddersyet tøj ~

Skræddersyet tøj fra mai / by Ann Mari Mai

Visionen

mai / by Ann Mari Mai har en vision om at kunne kombinere skræddersyede tøjartikler i kvalitetsmetervarer med hurtig levering og til priser, hvor alle kan være med. Ved løbende at optimere og forbedre leverandørsamarbejde, serviceniveau og markedsføring, samt forsøge at være konstant på forkant med nye trends og muligheder, er vi i stand til at kunne tilbyde eksklusive skræddersyede jakkesæt, skjorter, frakker mv. til hurtig levering og til priser, der ofte gør designer stangtøj til skamme.

Vi går aldrig på kompromis med serviceniveau eller kvalitet for at holde prisen nede, hvilket medvirker til, at vores kunder forbinder mai / by Ann Mari Mai med eksklusivt, skræddersyet tøj i metervarer af høj kvalitet.

Vores vision er at blive et førende brand/mærke indenfor skræddersyede tøjartikler.

Ved at foretage kvalitetskontrol af alle varer før de sendes ud til kunden, sikrer vi os at alle vores kunder modtager nøjagtigt det, der er blevet bestilt. Den form for kvalitetskontrol er med til at sikre os glade og tilfredse kunder, som handler hos os igen og igen og anbefaler mai / by Ann Mari Mai videre.

 

Processen

Hos mai / by Ann Mari Mai designer du dit personlige jakkesæt, habitjakke eller skjorte mv. som du gerne vil have det.

Personlig betjening:
Vi tilbyder dig en gratis måltagning, samt professional rådgivning og vejledning, hvor du i samråd med os finder frem til det rette materiale og de personlige detaljer, der passer til dig og din stil.
Skal den hvide skjorte have sorte knaphuller? Skal dine initialer broderes på manchetten? Skal standen være ternet?
Der er mange muligheder for at personliggøre dit skræddersyede tøj – og det er billigere end du tror! Bemærk at står vi for måltagningen, så garanterer vi samtidigt pasformen.

Online bestilling:
Hvis du ønsker at sidde med det hele derhjemme i sofaen, så har du også mulighed for at bestille jakkesættet, habitjakken eller skjorten mv. online. Så ser du stofprøverne på din skærm (bemærk at ikke alle skærme viser 100 % korrekt farveangivelse), og du står selv for måltagningen.

Processen er meget enkel og intuitiv, og leveringstiden er KUN ca. 2-3 uger.

Processen ved online handel nærmere beskrevet:

 1. Vælg mellem herretøj eller dametøj
 2. Vælg produkt, f.eks. et jakkesæt
 3. Vælg og design hvilket snit og detaljer du vil have 
 4. Vælg imellem mange stofkvaliteter (100s, 130s eller 180s) og dermed foreløbig pris
 5. Vælg specifikt stof (farve/mønster) og se samtidigt hvilke stofkompositioner indgår mv.
 6. Vælg eventuelle yderligere detaljer (farve på foer, kantsting, farve på knaphuller, monogram mv.)
 7. Vælg grundmodel (højde, vægt samt kropsbygning)
 8. Følg en meget udførelig og intuitiv måltagningsproces, hvor alle mål beskrives i tekst og billeder (det er svært at tage fejl her – Måltagningsprocessen forslår mål undervejs som ofte er helt korrekte eller meget tæt på )
 9. Læg i kurven
 10. Hvis du vil handle mere, gentages trin 1 til 9.
 11. Gå til kasse, når du har lagt alle de produkter i kurven, du ønsker at bestille og gennemse din ordre
 12. Vælg ”betal” og dernæst bliver du overført til Paypal side hvor du kan vælge betalingsmåde (Paypal eller betalingskort)
 13. Godkend ordren
 14. Modtag ordrebekræftelsen per e-mail.

 

Kvalitet og materialer

Hos mai / by Ann Mari Mai tilbyder vi et bredt sortiment af eksklusive metervarer for optimal pasform. Prisen på et skræddersyet sæt tøj afhænger af, hvilken stofkvalitet du vælger. Uld er langt den bedste metervare at bruge ved skabelsen af finere jakkesæt. Udgangspunktet for vævning er selvsagt tråd, men disse tråde kan være af vidt forskellig beskaffenhed. I den finere konfektionsverden er det dog ulden, der er dominerende.

I dag er metervarerne til jakkesættene langt finere og lettere end tidligere. Der er dog ingen tvivl om, at det bedste stof til et jakkesæt er ren uld, selv om sommeren, da intet andet naturligt materiale falder så elegant og samtidig er så uimodståelig for krøl.

Metervarerne findes imidlertid i mange typer og kvaliteter.

Hos mai / by Ann Mari Mai tilbyder vi 3 forskellige kvaliteter indenfor metervarer:
(Tallene indikerer hvor lange fibrene er spundet ud før metervaren bliver vævet.) 

 • 100s (Super 100)
 • 130s (Super 130)
 • 180s (Super 180)

Super 100 er en kvalitetsbetegnelse som referer til vægt.
Udgangspunktet er 1 kg fibre. Spindes det ud til 100 m, kaldes kvaliteten 100s. Spindes det ud til 180 meter, kaldes det 180s, og er derved en finere tråd. Jo højere tal, jo finere tråd, jo bedre kvalitet.

Vi er et af de få skrædderier i Danmark, som tilbyder 180s kvalitet!

Ofte bruges der et mix af flere fibre for at udvikle de mange kvalitetsmetervarer, hvoraf skræddersyede tøjartikler skabes. Dette skyldes, at de forskellige fibre har specielle egenskaber som kan understøtte hinanden.

Af de mest populære mix-kvaliteter bør især nævnes:

 • Uld/Polyester: Uld er en åndbar animalsk fiber med god slidstyrke, presholdbarhed og høj absorberings- og isoleringsevne. Polyester er en kemisk fremstillet fiber, som er slidstærkt, modvirker krøl og er sollysbestandig.
 • Uld/Kashmir: Uld er en åndbar animalsk fiber med god slidstyrke, presholdbarhed og høj absorberings- og isoleringsevne. Kashmir er en naturfiber fra geden, som blødgøre metervaren og forfiner kvaliteten.

Desuden tilbyder vi metervarer i følgende kvaliteter:

 • 100 % Uld: Uld er en åndbar animalsk fiber med god slidstyrke, presholdbarhed og høj absorberings- og isoleringsevne. Det findes i både fine og grove vævninger, og egner sig både til vinter og sommerbeklædning.
 • 100 % Bomuld: Bomuld er den mest anvendte tekstilfiber i verden. Det er en vegetabilsk fiber, som er meget slidstærk og har høj lysbestandighed. Bomuld er meget anvendeligt til sommer jakkesæt og skjorter.
 • 100 % Hør: Hør er en vegetabilsk fiber, som ofte bruges til sommertøj. Det er varmeledende og har en høj absorberingsevne. Det er populært til mere afslappede sommer jakkesæt og skjorter.
 • 100 % polyester: Polyester er en kemisk fremstillet fiber, som er slidstærk, er sollysbestandig og krøller og kryber ikke. Det er nemt at holde, og har en høj presholdbarhed.
   

Højere kvalitet betyder som regel højere pris men hos mai / by Ann Mari Mai er prisen i forvejen lav og prisforskellen fra 100s til 180s er minimal. Se eksempel nedenfor:

 • Jakkesæt i 100s (super 100 metervare) – priser fra 3300 dkr.
 • Jakkesæt i 130s (super 130 metervare) – priser fra 3600 dkr.
 • Jakkesæt i 180s (super 180 metervare) – priser fra 3900 dkr.

 

Historien (jakkesæt, habit, bryllup, fest mv.)

Jakkesættets historie

Jakkesættet eller habitten er en herrebeklædning, som har sin oprindelse i England. Man kan populært fastsætte jakkesættets opståen til den 7. oktober 1666, da Charles II af England indførte ved lov, at adelen og det højere borgerskab skulle bære en enkel sort vest i det offentlige rum. I midten af 1800-tallet opstod jakkesættet, som vi kender det i dag, hvor jakke, vest og bukser syes af samme stof, og hvor jakken netop dækker bagen. Indtil da havde dagjakken som regel været en enkeltradet eller dobbeltradet frakke, eller en enkeltradet jaket med afskårne skøder foran. Jakkesættet, som englænderne ved dets fødsel kaldte "lounge suit" og amerikanerne "sack suit", begyndte som en uformel klædedragt til ophold på landet og ved vandet, men jakkesættet blev efterhånden accepteret i byen. Efter 1. Verdenskrig havde jakkesættet stort set udkonkurreret frakken ("diplomaten") og jaketten som mandens hverdagsdragt.

Et skræddersyet jakkesæt

I 1800-tallet var et jakkesæt som regel syet af en skrædder. Efterhånden som teknologien blev forfinet begyndte konfektionsindustrien at tage over, og i dag er det traditionelle herreskrædderi næsten forsvundet i Danmark. Der er ingen officielle definitioner af et skræddersyet jakkesæt, men det er alment anerkendt inden for herreskrædderier at kunden har mulighed for fuldstændigt at tilpasse jakkesættet hans eller hendes ønsker. Det er normalt at kunden vælger om det skal være enkeltradet eller dobbeltradet, revers, eventuelle slidser og antal knapper. Derudover er det også muligt mange stedet at få et navn broderet ind i jakkesættets indre lomme.
Det vigtigste kendetegn for et skræddersyet jakkesæt er at det er syet efter kundens mål. Om det er en skrædder eller kunden selv, der måler sig er for så vidt ligegyldigt.

Det traditionelle jakkesæt
Jakkesættet med tilhørende slips, skjorte, strømper og sko er et univers af uskrevne regler, hvis beherskelse har stor betydning for, om man forstår at klæde sig elegant i klassisk forstand.

Farven
Jakkesættets traditionelle farver, som altid kan benyttes, er mørkeblå eller grå. Sort er reserveret til smoking og kjolesæt. Som udgangspunkt bør habitten være ensfarvet, men striber (nålestribet, kridtstribet mv.) og tern går bestemt an i dæmpet form. Den enkeltradede habit et afskåret revers, mens den dobbeltradede habit har et spidst revers.

Knapperne
Jakkesæt findes i flere varianter. Dobbeltradede og enkeltradede – med 2, 3 eller flere knapper per rad. Hvilke typer der benyttes afhænger af den aktuelle mode. Dobbeltradede jakkesæt skal være spændt hele tiden, da det generelt kun en eller få af knapperne der kan spændes – resten vil være pynteknapper. Enkeltradede jakkesæt skal være spændt når man står, men spændes op inden man sætter sig. En historisk baseret tradition er at den nederste knap i et enkeltradet jakkesæt aldrig spændes.

Slipset
Slipset bindes typisk i en Windsor, Halv-Windsor, Pratt-knude eller Four-in-hand. Sidstnævnte er den originale slipseknude fra 1800-tallet. Når slipset er bundet og strammet til, bør spidsen af slipset kun netop nå bæltespændet eller netop dække det. Hvilket slips der benyttes i forbindelse med jakkesæt, afhænger af moden og personlig smag. Der er dog nogle generelle retningslinjer, man kan følge. Slips bør generelt være mørkere end skjorte. Har et slips et mønster, bør det adskille sig i type eller størrelse fra jakkens og skjortens mønstre.

Skjorten
Skjorterne der benyttes til jakkesæt bør være traditionelle skjorter med knapper hele vejen op, lange ærmer og en krave med en eller to knapper. Almindelige skjorter vil have knapper i ærmerne, som skal spændes til, mens finere skjorter som traditionelt benytte til kjolesæt benyttes med manchetknapper. Ligesom med slips er der meget få regler for, hvilken farve skjorte man bør bære, og det afhænger mest af brugerens smag. De klassiske farver er lyse farver med hvid og lyseblå som de mest fremherskende. Den mest formelle farve er hvid.

Smokingens historie

Smokingen stammer fra slutningen af 1800-tallet. Amerikanerne fejrede hundredeårsjubilæum for deres tuxedo i 1986, men Henry Poole iSavile Row, Londons legendariske skræddergade, "made a short smoking jacket for the Prince of Wales as early as 1865". Smokingen, der i England kaldtes »smoking jacket«, er en fløjlsjakke til brug ved rygning (deraf navnet) efter middagen. Den engelske mode blev efterlignet af James Potter fra Tuxedo Park i New York: Han fik syet en jakke hos Poole og tog den med hjem til USA – heraf den amerikanske betegnelse tuxedo.

Kjole og hvidt

Kjole og hvidt er en festdragt for herrer. Den udviklede sig i 1765 i England fra kjólen. Den består af åbentstående jakke med lange skøder (svalehale) og lange bukser. Hvid skjorte gerne med stivet bryst og knækflip, hvid vest, hvid sløjfe og sorte sokker og laksko hertil. Galladragten bruges blandt andet ved bryllupper og større fester efter kl. 18. På engelsk kaldes gallapåklædningen "white tie" pga. den obligatoriske hvide sløjfe. En sort vest var oprindelig standard i USA.

Kjole og hvidt i hvidt – er en mulighed til fx bryllup eller hvide fester.
 

Skræddersyede jakkesæt, skjorter og frakker mv. er billigere end du tror