~ Ann Mari Mai ~

Ann Mari Mai anno 2012Der var engang...

...og det er ved at være nogle år siden. Helt præcis i april 1974. Det var denne dag jeg besluttede mig for at overraske min mor og far ved at komme til verden 1 måned før tid. Men her starter min tidsregning. Her er mit år 0.
Før min tidsregning – ca. 12-14 år tidligere, var mine forældre under uddannelse hos manufakturhandler Martensen i Hillerød. Det var faktisk her kimen til resten af deres liv blev lagt, for Amor ville at de to skulle slå pjalterne sammen. Det gjorde de. Og de er stadig sammen i dag. På mange punkter er de blevet mine forbilleder i rigtig mange henseender. Både på arbejdsfronten og i privatlivet.

Min far blev selvstændig, da han overtog sin fars manufakturhandel i starten af 1970´erne. Butikken havde ligget på Nørrebro i København siden 1912, og flyttede sidenhen til Lyngby. I 2004 lukkede han den ned for at nyde sit otium efter ca. 30 år som selvstændig.

Jeg blev selv færdiguddannet fra Teknisk Skole som modelsyer i 2004, og arbejdede sidenhen et par år med børnetøj. I 2006 tog jeg springet som selvstændig erhvervsdrivende, og åbnede mit skrædderi og systue fortrinsvis med brudekjoler.  Dengang hed det PrivilegiuM Brudekjoler.

Der er løbet en del vand gennem åen siden dengang.

Kirken på Island hvor jeg vil giftes - igen.Jeg er selv blevet gift – ironisk nok på den borgerlige måde uden stor kjole og slør. Cherisefarvet kjole, hjemmelavet brudebuket, højgravid, med kun 4 vidner (vores forældre), vores ældste søn samt en rigtig god ven, der viede os. Alt sammen foregik på den smukkeste septemberdag på Flakfortet ud for Københavns Havn. Ingen taler eller sange – kun de vigtigste mennesker omkring os samlet til frokost på en lille solplet i Danmark.

Jeg har en drøm om at vi skal giftes ”rigtigt”, når vi skal fejre kobberbryllup. Og igen når vi holder sølvbryllup. Og måske et par gange ind imellem. Jeg har så mange scenarier om mit drømmebryllup i hovedet, og jeg vil helst leve dem alle ud.

På en strand med sand mellem tæerne, konkylier i håret og en florlet kjole, der blæser i vinden.

På Island, hvor min eneste ene kommer fra – ham, der følger mig i tykt og tyndt, støtter mig, udfordrer mig, giver mig kamp til stregen og alligevel samler mig kærligt op, når jeg er faldet af hesten og mangler en hånd til at komme op igen. Jeg vil giftes i hans land på den islandske måde, med fantastiske folkedragter omgivet af den vilde natur. I den lille bitte trækirke, der ligger på kanten af nordkysten uden ly fra vejr og vind, hvor han blev konfirmeret i tidernes morgen. Kirken er lukket ned for offentligheden i dag, og kigger du ind ad de små blyindfattede vinduer kan man svagt skimte en slidt, mølædt blondedug på alteret – det er som om der ikke har været nogen i 100 år. Så intens og fyldt med historie - langt fra alt og alle.

Og så vil jeg giftes i vores egen lokale kirke, Tårnby Kirke. Den emmer af nostalgi. Den er smuk og har en lang og fantastisk historie. Det er her to af vores tre børn er døbt, det vil være her de skal konfirmeres. Måske er det også her vi lægger os til ro en dag.Ann Mari Mai med sine 3 sønner

Jeg har også fået 3 skønne, SKØNNE drenge med min mand. Marley, Miles og Mingus. 3 krudtugler med ild i rumpetten. Ankom i 2008, 2009 og 2011. Min mand har desuden bidraget med Silja - min dejlige og sjove papdatter og drengenes storesøster. Det har skabt travlhed i vores lille hjem. Og en lille smule respekt, tror jeg. De fylder godt i landskabet, og uden at træde nogen over tæerne, kan jeg godt sige, at mandag morgen hos os er der, hvor vi siger; ”nu skal der slappes af med arbejde og en kop kaffe”.
 

mai / by Ann Mari Mai

De tre øgler har trods alt ikke taget pusten fra os, og i 2012 besluttede jeg at lægge fokus på skrædderiet og systuen. Jeg omdøbte firmaet til ”mai / by Ann Mari Mai”, så jeg kunne tilbyde mere end brudekjoler.

I dag designer og skræddersyr jeg brudekjoler, selskabskjoler, gallakjoler, festkjoler, konfirmationskjoler og dåbskjoler fra bunden af. Til mændene sælger jeg skræddersyede jakkesæt, skjorter og uld/kashmir frakker i lækre kvalitetsmetervarer. I løbet af 2015 kom der også en business-linje til kvinderne med jakkesæt, spadseredragter og frakker.Ann Mari Mai og Ziggy

Derudover udfører vi også reparationer af tøj, omsyninger og tilretninger.

Jeg opdagede først at jeg var endt i den samme branche som min far, farfar og oldefar, da jeg stod midt i det. Som selvstændig. Nu er det så et nyt årtusinde. Med nye muligheder. Nye kunder. Nye udfordringer. Tiden er inde - og jeg glæder mig helt vildt!

Kom forbi – hvis du ringer i forvejen, er kaffen klar når du kommer!

Jeg glæder mig til at se dig!

Mange glade hilsner

Ann Mari