~ Dejlig dåb! ~

DåbskjoleNoget der ikke er sæsonbetonet er børn. Fødsler. Og dermed også barnedåber. De fleste er nok mest fan af at holde en barnedåb et sted mellem 1. april og 1. september, men det er dog ikke noget der er samme tradition for som fx med bryllupper. Min egen søn nr. 2 blev fx døbt 2. juledag på sin fars fødselsdag. Så var der heller ikke så mange andre der skulle døbes. 

I denne her uge lavede jeg en vidunderlig dåbskjole med den fineste blonde, silkeunderkjole og en lang mørkeblå sløjfe. Sløjfen er som oftest den der indikerer hvilket køn barnet har ( det kan altså også være svært at se i den alder), og de fleste vælger en klassisk lyseblå eller lyserød. Selv kan jeg godt lide den mørkeblå, og det kunne barnets mor også. Samtidig bestilte de en "pige-sløjfe", men den skulle heller ikke være klassisk lyserød. Vi blev enige om, at en gammelrosa ville være flot som pendant til den mørkeblå. 

Når dåben er slut, kommer kjolen retur til mig og så skal der broderes navn i. 

Det er noget helt særligt at lave dåbskjoler. Mange af dem går i arv og måske lever denne fine model videre i mange generationer. Som regel er det jo ikke noget man smider i tøjcontaineren.

Så hvis du ikke har en arvekjole til din nyfødte, så kom op forbi og hør hvad vi kan og hvad det koster. 

Rigtig god sensommer!