~ Fra brudekjole til dåbskjole ~

brudekjole dåbskjoleJeg er kæmpe fan af gode minder - men hvem er ikke det? Vi samler på de gode tider, hænger billeder op af dem, og nyder turen ned ad Memory Lane, når ungerne er lagt i seng og terassen byder ind med et glas vin i solnedgangens nostalgiske skær.

I dag gav jeg Mia en portion gode minder med hjem. Hendes brudekjole havde ligget 10 år i skabet. Der lå den jo meget godt. Til ingen verdens nytte. Kun som et dejligt minde om en skøn dag for længe siden. Et stort minde i ordets bogstaveligste forstand. Kjolen havde et brusende underskørt og et fint langt slæb på. Sådan en kjole fylder. Og hvis man ikke vil sælge den - ej heller tænker at bruge den igen - ja hvad skal man så gøre med den? Vente og håbe at ens datter (hvis man ikke som mig prøver 3 gange og kun formår at lave sønner) vil genbruge ens brudekjole enten til sin konfirmation eller sit eget bryllup? Og hvis hun pænt takker nej? Så har den hængt der til ingen verdens nytte i 20-30 år. 

Der er heldigvis en anden løsning - og det var den Mia og hendes mand gjorde brug af. De har nemlig lige fået en lille søn, som skal døbes 2. august. Hun pakkede mand, barn og brudekjole ned og kom op på systuen med en forhåbning om, at jeg kunne trylle brudekjolen om til en dåbskjole. Lige i min ånd. Bevar minderne og før dem videre til næste generation. Ja tak! God idé.

Så idag kom MIa og hendes mand og hentede den fine lille dåbskjole, der havde mors perlebroderede organza på ydersiden, og en fed duchesse som underkjole. En stor flot blå sløjfe hang ned foran, og når dåben er overstået skal der broderes det første navn i kjolen.

Gemmer du på din gamle brudekjole? Måske du skulle få lavet den om, så næste generation kan bruge den og bringe minderne videre. Du får mere plads i skabet - og hvem ved - måske får du også lidt mere plads i børnenes hjerter?

(Kjolen på billedet er også en tidligere brudekjole lavet om til en dåbskjole - dog ikke Mias)