~ Ønsk dig et gavekort til mai / by AnnMari Mai! ~

Vi leverer drømme på bestilling...

Mit firma er en systue og et skrædderi. Men hvad er forskellen? Og hvad er det egentlig jeg sidder og laver? Jeg får tit forespørgsler, hvor folk spørger om jeg egentlig lægger bukser op? Eller om man kan få syet en kjole sådan helt fra bunden af? Eller "jeg har en nederdel, som er slidt i stykker - kunne du lave en ny magen til"? Nogen kommer selv med stof, andre ser mine farvekort og vælger derudfra. Og svaret er "Ja, jeg laver stort set alt, hvad der kan syes". ALT. Gardiner, firma uniformer, skræddersyede jakkesæt, frakker, skjorter, brudekjoler, gallakjoler, hverdagsbeklædning - sågar bikinier - "The sky is the limit", som min engelsklærer altid sagde.

Forskellen mellem systue og skrædderi består i, at systuen laver alle reperationerne og tilretningerne - udskiftning af foer, oplægning af tøj, udskiftning af trætte lynlåse, tilpasning af outdatede jakkesæt, lapning af slidte ynglingsjeans - alle de ting, hvor det handler om tøj og ting der kommer udefra. Skrædderiet er der, hvor jeg laver tøjet og tingene. Fra bunden af. Brudekjolen, konfirmationskjolen, jakkesættet, frakken, skjorten, gardinerne, pudebetrækkene, solsejl til Christianiacykler, sjove keyhangers - får jeg en idé, så laver jeg det. Og det er her hjertet i butikken er. Og misforstå mig ikke - jeg lægger bestemt også hjerte i systuen. Systuen er en vigtig del af firmaet, fordi det er her jeg får rigtig meget af min erfaring. At se hvordan andre syer et par bukser eller en kjole. Finde ud af nye teknikker. Jeg har gået på skole i knapt 4 år for at lære mit fag - men uanset hvor dygtig man er i skolen, så kommer ekspertisen først ind under huden, når man sidder ude i den virkelige verden med de rigtige kunder. Hvor der ikke må komme blod eller strygemærker på den dyre, hvide brudekjole. Det er her man lærer sine rutiner at kende, betaler dyre lærepenge og bliver klog og erfaren. Men det tager et par år - og et par dummebøder. Nu er der gået 11 år, og jeg skulle mene at jeg har fået lidt hård hud på nallerne efterhånden. 

Så der burde ikke være nogen fare ved at smide penge efter - tjaa, hvad med et gavekort? For det laver jeg selvfølgelig også! Så hvis din kone eller mand, ven eller veninde, datter eller søn - ja hvem som helst, kunne bruge en gave fra en uventet front, så er her muligheden. Du bestemmer beløbet - og så laver jeg kortet til dig. Du kan få det på mail, post, brevdue eller som papirsflyver. Du kan også hente det selv oppe på systuen. Op til dig. Du ringer bare!