~ Rigtig HÅNDværk! ~

Håndsyede lædertrinSom nævnt så mange gange før er vores opgaver i systuen meget alsidige og til tider ret anderledes. Det er sjovt og giver hverdagen et løft. I øjeblikket arbejder vi på kapper til en hemmelig loge, covers til flyindustrien og tidligere i dag reparerede jeg overlæder til 3 kryber fra den lokale vuggestue, så jeg begynder at føle at vi kan lidt af hvert! Og jeg sagde også ja tak, da jeg fik en lidt mere omfattende opgave, der krævede at jeg satte mig mere ind i en bestemt type håndværk; Håndsyning i læder. At sy i læder er én ting - men at sy et produkt i hånden understreger bare den eksklusive og gennemførte kvalitet, som er så svær at opdrive i dag.

Kunden kontaktede mig i forbindelse med opførelsen af sin vinkælder. En vinkælder formet som en cylinder der er sænket ned i jorden. Døren ned i cylinderen er en cirkelformet glasrude, hvor halvdelen åbner automatisk ved tryk på en knap. Vi er i feinschmecker afdelingen. Det er der ingen tvivl om. Designet er alfa og omega, og der er ikke sparet på noget. I cylinderen står en hvid vindeltrappe, og hele vejen rundt i kanten af cylinderen ligger vinen og køler.

Jeg blev kontaktet fordi den hvide vindeltrappe manglede den sidste finish. Den skulle beklædes med mahognifarvede lædertrin. De mahognifarvede lædertrin skulle matche gulvet i bunden af vinkælderen. Håndsyningen bestod af de lange hvide stikninger, der er lagt ned i læderet, så de flugter med overfladen. Sadelmagersting. Gammel teknik. Holder bedre end nogen anden stikning. Kraftig vokset tråd. En smuk kontrast til det mørke kernelæder. Og til den hvide trappe. Feinschmeckeri. Det kan vi godt lide. Kig og bedøm selv.