~ Skomagerens børn har altid hullede sko... ~

Skræddersyede hverdagskjoler, festkjoler, businessGennem årene er jeg blevet spurgt 100vis af gange om jeg syr mit eget tøj. "Du kan sy - så må du da få syet rigtig meget lækkert tøj til dig selv..." - "og til dine børn" - "og til alle dukkerne og bamserne"..."for ikke at tale om fastelavnskostumer og halloween udklædningsdragter".
I starten blev jeg pinlig over mig selv - at jeg ikke var den der perfekte mor, der så snart muligheden bød sig, satte mig ved maskinen og syede nissedragter og heksekostumer i et væk. Idag har jeg droppet den facade, og lukker med det samme ned for det emne, når nogen byder op til dans..."Nej, jeg syr ALDRIG tøj til mine børn eller mig selv - ikke engang en lille bitte bamsenederdel har jeg lyst til at fifle sammen i olielampens skær". Tværtimod har jeg oceaner af børnetøj liggende som mangler knapper, lynlåse eller skal lappes...og lige så stille og roligt vokser mine tre drenge ud af det slidte tøj, som forputter sig på en hylde bagerst i systuen. Jeg har sågar nogle fine stribede t-shirts og huer liggende, klippet ud og klar til at blive syet sammen i str. lille bitte - de skulle have passet min ældste som bliver 5 år til sommer. Men intentionen var der...
Jeg har også mange idéer til tøj jeg gerne ville sy til mig selv. Et par lædershorts jeg så på en pige sidste sommer - de blev "fotograferet" med øjnene og lagt op på harddisken til jeg en dag får sat mig ned og konstrueret dem og syet dem op - til mig selv! Og måske til dig? Jeg fandt en smuk og feminin chiffon skjorte med prikker forleden, men synes at 450 kr. var for dyrt, og tænkte "det kan jeg da selv gøre billigere" - når jeg lige får tid. For et par år siden var jeg ude og shoppe med min veninde, som har en god - og dyr - smag. Hun finder altid de fedeste ting, og kaster gerne nogle tusindkronersedler efter det...det bliver aldrig mig. Jeg lader mig bare inspirere, og så går jeg i tænkeboks. Tegner, udvikler og forvandler. Det er det, der giver mig liv - at forvandle tanken til en håndgribelig skønhed. Om det nogensinde bliver til virkelighed - det er ikke så relevant. Kommer tid, kommer råd. Det er inspirationen og udviklingen der er essentiel.
Går du rundt med et billede på nethinden af en kjole, en top, en nederdel - til hverdagen, på arbejdet eller til festen - du ville ønske, var derude et sted - så gør noget ved det. Den er jo her! Jeg har den lige her på mit hvide, blanke papir...vi skal bare lige strø lidt tryllestøv udover siden, og så dukker den op - ud af din fantasi og min hånd.