• lør. apr 20th, 2024

5 tips ved valg af varmepumpe service udbyder

ByRedaktionen

okt 16, 2021

Hvis du har fået installeret en varmepumpe i dit hus, sommerhus eller kolonihave, er du allerede godt på vej mod et lavere energiforbrug, der både kommer din pengepung og miljøet til gode. Men er du klar over, at luft til vand varmepumper med over et kilo kølemiddel kræver et årligt varmepumpe service tjek?

Hvis ikke, så er der hjælp på vej. I denne artikel ser vi nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge varmepumpe service udbyder. Og vi giver dig de bedste tips og tricks, så du får den bedste og billigste løsning til dit varmepumpe eftersyn.

Tips nr. 1: Vælg en professionel udbyder, der er KMO certificeret

Det kræver autorisation fra brancheforeningen KMO – Kølebranchens Miljøforening – at arbejde med kølemidlerne i din luft til vand varmepumpe. Det skyldes, at kølemidlet indeholder en fluorholdig gasart, der er sundhedsskadelig, og som derfor kan udgøre en reel fare i de forkerte hænder. Derfor bør du altid sikre dig, at dit varmepumpe eftersyn bliver udført af fagfolk med den rette autorisation.

Tips nr. 2: Lav en fast aftale om varmepumpe eftersyn

Det kan være en fordel at få udarbejdet en fast aftale om varmepumpe eftersyn med en certificeret tekniker. Med en serviceaftale i hånden kan du slippe alle bekymringer om, hvornår din varmepumpe igen skal tilses. Du vil nemlig altid blive kontaktet af virksomheden, når det atter er tid til service, hvorefter I aftaler en tid, der passer ind i kalenderen.

Tips nr. 3: Tjek virksomhedens varmepumpe service priser på forhånd

Priserne på varmepumpe eftersyn kan variere alt efter hvilken varmepumpe, der er tale om, samt alderen på anlægget. Derfor kan du med fordel orientere dig grundigt på de forskellige varmepumpe service udbyderes hjemmesider. Igen skal du have for øje, om prisen er inklusiv alt. Eller om der kommer gebyrer, tillæg eller kørsel oveni.

Køber du en ny varmepumpe, vil service ofte været inkluderet i prisen. Men er dette ikke en del af ordningen, skal du selv sørge for at tage kontakt til en varmepumpe service.

Tips nr. 4: Vær opmærksom på virksomhedens bindingsperiode

Det er nemt at blive lokket af et godt tilbud om billig varmepumpe service. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har øjnene med dig. Særligt lange bindingsperioder kan skabe skår i glæden, hvis man ikke er tilfreds med sin udbyder på sigt. Så gør dig selv den tjeneste at vælge en udbyder uden fordyrende bindingsperioder.

Tips nr. 5: Er varmepumpe service udbyderen landsdækkende?

Problemer med varmepumpen kan opstå akut fra det ene øjeblik til det andet. Derfor bør du altid vælge en varmepumpe service udbyder, der kan rykke ud til dig med kort varsel – også i weekender og helligdage. Har du eksempelvis brug for varmepumpe service Sjælland, er det ikke til meget nytte, hvis din udbyder er lokaliseret i Nordjylland.

Derfor bør du selvfølgelig vælge en udbyder, der yder service i hele landet eller som har KMO-godkendte montører fordelt over hele landet. Hvis du har varmepumpe i både dit hjem og i dit sommerhus er det også en fordel for dig med en landsdækkende service, så du kan modtage samme velkendte service, uanset om du holder ferie i sommerhuset eller er på egen bopæl.