• lør. apr 20th, 2024

De vildeste biler i 2022

ByRedaktionen

apr 17, 2022

Der er noget ved en hurtig bil, der bare får blodet til at pumpe. Måske er det lyden af motoren eller vinden i dit hår, når du flyver forbi alle på motorvejen. Uanset hvad det er, så er der bare noget særligt ved en bil, der kan køre rigtig, rigtig hurtigt. Og i dagens verden, hvor teknologien har gjort enorme fremskridt inden for drivlinjer og aerodynamik, er topfartskørsler ved at få et comeback. Producenterne når nu regelmæssigt hastigheder på over 250 mph, og kapløbet om at bygge verdens hurtigste bil er i gang. Bugatti har holdt rekorden i et par år nu med deres Chiron-model, som kan nå hastigheder på 261 mph. Men de er under pres fra rivaler som Koenigsegg og Hennessey, der også er ved at udvikle biler, der kan bryde 300 mph-grænsen. Det er et våbenkapløb om at få verdens hurtigste bil, og det ser ikke ud til, at nogen kommer til at sætte farten ned på et tidspunkt inden for den nærmeste fremtid.

 

Så hvorfor investerer bilproducenterne i disse topfartskørsler? Der er intet reelt incitament til at have verdens hurtigste bil. Det hjælper dig ikke med at sælge flere biler, og det gør ikke dit mærke mere genkendeligt. Den eneste grund til at gøre det er for at prale, og i bilverdenen er det en ret stor ting. At have den hurtigste bil i verden er en stolthed for producenterne, og de vil gøre alt for at opnå det. Vi ser allerede nogle fantastiske innovationer på dette område, hvor virksomheder som Koenigsegg udvikler nye teknologier, der kan hjælpe dem med at slå rekorder. Og efterhånden som teknologien udvikler sig, kan vi forvente endnu flere fantastiske hastigheder fra verdens bedste biler.

 

Så hvad motiverer disse producenter? Hvad driver dem til at bygge hurtigere og hurtigere biler? Ud over den simple ret til at prale er der egentlig ikke meget mere til det. Der er intet reelt incitament til at have verdens hurtigste bil. Men det synes ikke at stoppe disse virksomheder i at forsøge. De er i et kapløb om at bygge den ultimative fartmaskine, og af en eller anden grund synes det bare at appellere til os mennesker. Vi elsker at se biler køre hurtigt, og vi elsker at se, hvem der kan blive kronet til konge eller dronning af fart. Det giver måske ikke så meget mening, men det er noget, som vi har været tiltrukket af i århundreder.

Her er det hurtigste biler i verden på nuværende tidspunkt:

SSC Tuatara: 316 mph

Bugatti Chiron Super Sport 300+: 304 mph

Hennessey Venom F5: 301 mph*

Koenigsegg Agera RS: 278 mph

Hennessey Venom GT: 270 mph

Bugatti Veyron Super Sport: 268 mph

 

Så der har du det – de hurtigste biler i verden lige nu. Uanset om du er fan af fart eller ej, vil disse maskiner helt sikkert imponere dig. De skubber grænserne for, hvad der er muligt, og omdefinerer, hvad vi troede var muligt for biler. En superbil er en dyr sag og mange har desværre ikke råd til at købe en bil i den prisklasse. Mange folk i Danmark der har økonomien, bruger f.eks. aktier eller Sandbox Krypto til at forøge deres formue, så man en dag kunne drømme om at købe sådan en bil. Hvis det lyder som noget for dig kunne du jo få nogle gode investeringstips til krypto her.

Så læn dig tilbage og nyd showet – disse biler vil helt sikkert få din kæbe til at falde ned.