• lør. apr 20th, 2024

Nu er det den tid på året igen, hvor vinterdæk skal blive til sommerdæk

ByRedaktionen

apr 1, 2022

Det føles ikke som så længe siden, at sommerdækkene skulle skiftes ud med vinterdæk. Nu er det allerede tid til, at du skal finde tid til at få skiftet vinterdækkene ud med sommerdæk, og overveje, hvor du skal få skiftet dine dæk, hvis du ikke selv er en haj til bilmekanik.

Hvornår skal man skifte dæk?

Måske er du som så mange andre, der egentlig ikke aner, hvornår og hvorfor dine dæk skal skiftes to gange om året. Du ved bare, at når reklamerne i radioen og de forskellige nyhedsmedier begynder at snakke om eller reklamere med service vedrørende vinter- eller sommerdæk, så er det ved at være tid og de fleste får skiftet til sommerdæk, når man rammer april måned. Årsagen er, at omkring denne tid er der en lav risiko for sneglatte veje. Det betyder også, at når vejret begynder at blive koldere, og vejene isglatte, så skal sommerdækkene skiftes til vinterdæk.

Hvorfor skal dækkene skiftes?

Dine dæk er med til at sikre, at du har god køreførlighed i din bil. Mange tror faktisk, at det er sikkert at beholde sine vinterdæk, men det er langt fra sandheden og årsagen er, at sommerdæk er produceret, så de giver den sikreste og mest optimale køreførlighed, når vejene er våde og varme. Sommerdæk er fremstillet således, at de kan modstå de høje temperaturer.

Hvorfor er sommerdæk det bedste?

Hvorfor ikke bare benytte sig af helårsdæk, spørger du sikkert dig selv. På den måde undgår du vel al det bøvl, det kan være at skulle forholde sig til, hvilke dæk, der er bedst, samt at holde øje med, hvornår det igen er tid til at få skiftet dæk. Der er jo så mange ting, man skal holde styr på i sin hverdag.

Helårsdæk kan fungere til lidt af hvert, men faktisk er sommerdæk bedst det meste af året. De er nemlig bedst, når det kommer til kørsel på våde veje, hvor vinterdæk beviser deres værd på isglatte veje.

Hvordan kan jeg sikre mig den bedste kvalitet?

Når du skal have sommerdæk, så vil man selvfølgelig have gjort det korrekt, og man vil også gerne sikrer sig, at man har at gøre med en fagmand. En anden måde at sikre sig god kvalitet er, at finde en fagmand, der går op i, hvad dine behov er, så I sammen kan finde de bedste sommerdæk til dig og din bil.