• lør. apr 20th, 2024

Storbyferie: Hvor skal man tage hen på storbyferie? 5 idéer

ByRedaktionen

okt 21, 2020

Imens store dele af verden er lukket ned på grund af coronavirus, og den kolde tid banker på, kan vi kun drømme os væk på storbyferie. Men på et tidspunkt bliver det muligt igen, og du skal derfor ikke snydes for inspiration til, hvor din storbyferie skal gå til, når vi alle kan rejse igen. Her får du 5 idéer til storbyer, der er et besøg værd.

1. Budapest

Budapest er en fantastisk flot by, der ligger ved floden Donau, og du kan gå på opdagelse blandt de mange smukke bygninger, der ligger udover hele byen. Du kan både få lækre spaoplevelser og museumsbesøg virkelig billigt, og er du glad for god mad, kan du også få en oplevelse ud over det sædvanlige på en af byens 1- og 2-stjernede Michelin-restauranter – endda til en yderst fordelagtig pris. En tur til Budapest kan også være en storbyferie fyldt med barer og shopping – der er altså noget for enhver smag.

2. London

En klassisk destination for en storbyferie er selvfølgelig London, der ligger i kort flyveafstand fra Danmark, og du kan faktisk komme frem og tilbage på en enkelt dag og samtidig nå shopping, cafébesøg og kulturelle oplevelser, hvis tiden er knap. London er en storby med stort S, og byen har alt hvad hjertet begærer – fra store shoppinggader til mindre vintagemarkeder, kunstmuseer, fantastiske restauranter og meget, meget mere.

3. Krakow

Selvom Krakow ikke er Polens hovedstad i dag, kan du sagtens tage forbi byen på en storbyferie. Krakow emmer af historie, da byen var kongelig hovedstad i landet i en lang periode på flere århundreder, og derfor er der masser af interessante kulturelle oplevelser i byen. Krakow bærer også præg af begivenheder under 2. verdenskrig, og du kan for eksempel besøge Oskar Schindlers fabrik, der er omdannet til et helt museum om besættelsen af Polen.

4. Amsterdam

Er du til cykelture og kanalrundfarter, så er Amsterdam et oplagt valg til din næste storbyferie. Fra Amsterdam kan du også opleve Hollands smukke tulipanmarker, hvis du besøger byen på den helt rigtige årstid. Amsterdam er også en by præget af 2. verdenskrig, og er du historieinteresseret, er Anne Franks Hus et besøg værd. Byen er generelt kendt for sine museer, som du kan gå på opdagelse på i Museumskvarteret.

5. Stockholm

Ikke langt fra den danske hovedstad kan du tage på storbyferie hos en af vores nordiske naboer – nemlig i Stockholm, og du kan for eksempel komme til byen ved blot at tage en togtur nordpå. Skal din storbyferie være i den svenske hovedstad, skal du helt sikkert besøge Södermalm, der med sine hyggelige caféer og butikker er fuld af charme. Gamla Stan er også et besøg værd, og her kan du opleve en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa. Besøger du Stockholm i starten af året, skal du ikke snyde dig selv for en svensk fastelavnsbolle – nemlig en semla – og er du der i sensommeren, så prøv at få en invitation til et klassisk krebsegilde.